Groenblijvende heesters schaduw

Groenblijvende heesters schaduw in een schaduwrijke tuin kan voor een aantrekkelijke en makkelijke tuin zorgen. Voor groenblijvende heesters schaduw vereist wel wat zoekwerk om een lijst met schaduwplanten samen te stellen.

Buxus palmboompje

Is een groenblijvende heester schaduw, deze groeit in de breedte tot 5 meter, bloeitijd is van maart-april, wintergroen en houdt niet van natte grond.

Hulst

Deze groenblijvende heesters schaduw, met een bontkleurig blad. Leerachtig, glanzend blad met stekelige bladranden.Bloeitijd van april tot mei, de vruchten zijn rode bessen van november tot februari. De hulst wordt veelvuldig gebruikt in kerststukjes.

Laurierkers

De laurierkers wordt ongeveer 6 meter hoog en 10 meter breed. De bloeitijd van deze groenblijvende heesters schaduw is in mei. De heester is winterhard en wintergroen. Houdt zeker niet van een al te droge grond.

Grote maagdenpalm

Deze maagdenpalm is zeer geschikt voor groenblijvende heesters schaduw, deze plant wordt 45 cm. Hoog en de bloeitijd is van januari tot mei, met grote paarse of witte bloemen, is winterhard en wintergroen.

Mahonia, mahonistruik

De hoogte van deze struik is 1 meter en de breedte 1,5 meter, de bloeitijd is van april-mei, zij hebben gele bloemen als trossen met blauwzwarte bessen. Deze struik is winterhard en wintergroen. Houdt er niet van om op een al te droge grond te staan.